pan.jpg

Srijeda, 09.04.2014.

Osvoji internet-Surfuj pametno

Puna veličina
U sklopu projekta "Osvoji internet-Surfuj pametno" u srijedu 09. aprila, u prostorijama škole je održana radionica vršnjačke edukacije.

Već drugu godinu u sklopu ovog projekta naši mladi i mali edukatori Marko Subotić i Milan Odalović su održali radionicu za učenike VI razreda sa temom bezbjednost na internetu.
Naši učenici su svoje drugare upoznali sa svim opasnostima koje vrebaju na interenetu kao i mehanizmima odbrane od istih.

Radionica je održana uz pomoć organizatora preduzeća Telenor i udruženja "Roditelji" iz Podgorice.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Utorak, 08.04.2014.

Upis učenika u prvi razred

Puna veličina
Upis učenika u I razred JU OŠ "Veljko Drobnjaković" u Risnu za školsku 2014/2015. godinu će se obaviti u periodu od 01.04. do 30.04. 2014. godine u prostorijama škole od 08-10 časova.

U I razred se upisuju sva djeca rođena od 01.01. do 31.12. 2008. godine.

Za upis treba dostaviti ljekarsko uvjerenje.
Raspored testiranja kod pedagoga škole će biti saopšten prilikom upisa.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Srijeda, 02.04.2014.

Posjeta školi "Savo Ilić" u Dobroti

U srijedu, 02. aprila, učenici VIII i IX razreda su u sklopu sekcije Zdrav stil života posjetili osnovnu školu "Savo Ilić" u Dobroti.

Kao i mnogo puta do sada kroz ovu sekciju smo posjetili mnogo interesantnoh institucija i bila na raznim predavanjima.Nastavn ica Mirjana Kaluđerović je sa našim učenicima bila na prezentaciji radova učenika škole "Savo Ilić" na temu bolesti zavisnosti.
Takođe smo prošetali školom, družili se, dogovarali o budućoj saradnji i razmjenjivali iskustva. Nadamo se nastavku saradnje

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Petak, 28.03.2014.

Sat za našu planetu 2014

Puna veličina
WWF - Svetski fond za prirodu, organizuje akciju Sat za našu planetu koja će se održati osmi put u svetu. U subotu 29. marta 2014. godine u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete biće isključena svetla na jedan sat – "Sat za našu planetu".

Od svoga nastanka 2007. godine u Sidneju ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko 2 milijarde ljudi iz 154 zemlje.
Sat za našu planetu je globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Pridružimo se akciji, i isključimo sve nepotrebne potrošače električne energije, makar na jedan sat! U subotu, 29.marta u 20:30 h dajmo šansu Planeti !!!
Više informacija možete naći na sajtu http://www.earthhour.org/

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
etvrtak, 27.03.2014.

Predavanje u Domu zdravlja u Kotoru

U sklopu sekcije Zdrav stil života nastavnica Mirjana Kaluđerović je učenike VIII i IX razreda povela u kotorski Dom zdravlja.

U četvrtak, 27.03, djeca su prisustvovala predavanju koje je održanu u saradnji sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti.
Doktorica Vesna Mačić je sa učenicima razgovarala na temu zdrava ishrana i objasnila o nutricionističkoj ishrani i pravilnim načinima unošenja hrane.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Subota, 22.03.2014.

Sajam preduzeća za vježbu i naša škola

Puna veličina
Intoniranjem nacionalne himne, u izvođenju hora kotorske Muzičke škole “Vida Matijan”, u Prostorijama Gimnazije Kotor, u subotu 22. marta, održan je Treći Nacionalni sajam školskih preduzeća za vježbu, u organizaciji Centra za stručno obrazovanje, Ministarstva prosvjete i kotorske Gimnazija.

Na ovogodišnjem sajmu učestvovalo je 60 preduzeća za vježbu iz 12 srednjih stručnih škola iz Crne Gore i kao jedina osnovna škola je bio naš mali tim preduzeća za vježbu.

Naše malo preduzeće se zvalo "Ris trade" i bavilo se proizvodnjom ekološki zdravog soka od šipka U pratnji osmoro učenika iz naše škole sajmu su prisustvovale i nastavnice Mirjana Kaluđerović, Ana Šouc i Aleksandra Ćorović. Naš štand je bio ukrašen proizvodima od šipka-sokom, dzemom, kolačima kao i receptima i reklamnim materijalom naše škole.

Nadamo se da će biti još ovakvih manifestacija jer na ovakav način najbolje učimo o svijetu oko nas.  Pročitaj ostatak

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Utorak, 18.03.2014.

Promoteri zdrave hrane

Puna veličina
U okviru projekta Preduzetničko učenje učenici V razreda zajedno sa nastavnicom Adrijanom Krcunović učestvovali u izradi reklamnih pamfleta o povrću i odjeljenskog panoa na istu temu koji su postavili u holu škole.

Svaki učenik je imao zadatak da osmisli reklamni pamflet u strip varijanti za svoje omiljeno povrće. Na svakom pamfletu se nalazila oživljena slika jednog povrća koju prati tekst o njegovoj hranljivoj vrijednosti i važnosti u ishrani.

Pamflete su potom dijelili učenicima za vrijeme velikog odmora i svako je na svoj način promovisao svoje omiljeno povrće.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Ponedjeljak, 17.03.2014.

Predavanje o prevenciji vršnjačkog nasilja na internetu

Puna veličina
U ponedeljak, 17. marta u prostorijama škole održano je predavanje i radionica o prevenciji vršnjačkog nasilja na internetu.

NVO Prima iz Podgorice uz pomoć Australijske ambasade realizuje projekat "Friend request"-prevencija vršnjačkog nasilja na internetu.
Učenici VIII i IX razreda su tokom interaktivnog druženja sa Aidom Perović-Ivanović razgovarali o tome šta je vršnjačko nasilje, o specifičnostima nasilja na internetu, o tome kako mogu da se zaštite i prepoznaju ovaj vid nasilja....

Nakon predavanja učenici su odgledali i naučno-obrazovni film "Tagged" a zatim im je podijeljen i promotivni materijal.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Petak, 07.03.2014.

"U kraljevstvu slova"

Puna veličina
U IV razredu naše škole imali smo jedinstvenu priliku da ugostimo jednog pravog dječijeg pisca.

Na času maternjeg jezika ugostili smo Blagu Žurić, dječiju spisateljicu, koja je napisala knjigu "U kraljevstvu slova".

Jedan čitav čas smo se družili i pričali sa ovom spisateljicom. Čitali smo zajedno djelove iz njene knjige a zatim smo ćaskali o omiljenim djelovima kao i o tome kako je knjiga nastajala i šta nam se najviše sviđa u njoj. Na kraju posjete smo čak dobili i autograme!!

Blaga je obećala da će nas opet posjetiti a učenici nastavnice Jelene Vukčević su ostali zadivljeni ovom posjetom

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Nedjelja, 02.03.2014.

Oslikavanje hodnika - Stari Risan

Puna veličina
Učenici devetog razreda su riješili da školi ostave trajnu uspomenu na sebe. Prikaz Starog Risna na stepeništu, slika započeta prije mnogo godina, konačno je dovršena. Uz pomoć nastavnice Aleksandre Ćorović, tokom subotnjeg i nedjeljnog prijepodneva, učenici su vrijedno radili,dobro se zabavili, i kreirali preljep prikaz nekadašnjeg izgleda Risna

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Petak, 28.02.2014.

Školski maskenbal!

Puna veličina
U petak, 28.02. je u školi održan tradicionalni školki maskenbal. Na manifestaciji su učestvovali svi učenici škole i gosti iz JPU "Radost" - VJ Risan, a ove godine su u programu učestvovale grupne i pojedinačne maske. Bogat program je uz pomoć drugih nastavnica osmislila učiteljica Sunčica Radović, a našem slavlju su se pridružili štićenici doma starih "Grabovac", predstavnici NVO Žene Risna i Mjesne zajednice Risan, kao i mnogobrojni roditelji
Učenici su nagrađivani za grupne i pojedinačne maske u kategorijama
- Najveselija maska
- Najmaštovitija maska
- Najbolja koreografija

Svi razredi su dobili zahvalice za učešće, a zahvalnice su dodjeljene i našim prijateljima: JPU "Radost" VJ Risan, mjesnoj zajednici Risan, NVO Žene Risna, Kafe - poslastičarnici "Hipnos, Agenciji "Amfora" i Ratku Samardžiću.

Maskenb al je ove godine bio najbolji do sada, a idući će sigurno biti još bolji

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Srijeda, 26.02.2014.

Nagrade na Prazniku Mimoze Portonovi

Puna veličina
U galerijskom prostoru Dvorane “Park” u Herceg Novom otvorena je izložba najboljih radova pristiglih na likovnom konkursu za učenike osnovnih škola na temu „Naša mila Boko“.

Kako je saopšteno, tema ovogodišnjeg konkursa je bila „Trgovi Boke -nekada i sad”, a na konkurs je stiglo više od 200 radova iz osam osnovnih škola u Boki.
Učenik IX razreda Krsto Lalić je dobio novčanu nagradu u iznosu od 100$ kao prvonagrađeni na ovom konkursu. Prisustvovali smo svečanom uručenju nagrada i izložbi radova u Dvorani "Park" zajedno sa nastavnicomTanjom Rotković.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Utorak, 25.02.2014.

Preduzetnički čas-Priroda

Puna veličina
Tema ovog preduzetničkog časa je bio POVRTNJAK.
Učenici V razreda su zajedno sa nastavnicom Adrijanom Krcunović osmislili čas na taj način što su se dogovorili da zamijene mjesta , a da će oni predavati novu lekciju i to u vidu dramske igre.

Učionicu su pretvorili u studio djeca su imala ulogu voditelja emisije "Agrosaznanje" i kao pravi voditelji emisije pravili su "priloge " o vrstama povrća, radovima u povrtnjaku, o korisnim i štetnim stanarima povrtnjaka , gdje se u Crnoj Gori gaji povrće i koja vrsta povrća najbolje uspijeva kroz razgovor sa drugarima iz razred.  Pročitaj ostatak

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Srijeda, 19.02.2014.

Preduzetnički čas-Engleski jezik

Puna veličina
I ovog polugodišta smo počeli sa implementacijom preduzetničkog učenja u nastavni Plan i program naše škole.
Ovaj put smo imali priliku da prisustvujemo preduzetničkom času koji je nastavnica Engleskog jezika Ruža Putica održala sa VII razredom.
Čas je bio veoma interesantan sa radnim naslovom Famous Places.

Djeca su se podijelila u tri grupe i imali su zadatak da sami naprave prezentaciju o Lovćenu, Skadarskom jezeru i Kotoru i da predstave svoj rad.
Komunikaciaj je bila na engleskom a djeca su pričala o ovim znamenitostima i odgovarala na pitanja.
Nakon toga su glasali o najboljoj prezentaciji i odgledali kratak film o znamenitodtima Crne Gore.
Ovo je samo jedan u nizu preduzetničkih časova koji se odrađuju u našoj školi.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
etvrtak, 13.02.2014.

"Ružno pače" u Kotoru

Puna veličina
U srijedu,12. februara , u sali Centra za kulturu u Kotoru je izvođena predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice "Ružno pače".

Ružno pače, jedna od najlјepših priča književnosti za dјecu, koju je napisao H. K. Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor ove nove književne verzije, Igor Bojović, na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali sa nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.

Iz naše škole ovoj divnoj predstavi su prisustvovali učenici od II do V razreda sa svojim učiteljicama.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Idi na stranicu  1 2 3 ...... 15 16 17Video galerija

Top lista

Pričaonica

Za postavljanje poruka morate biti prijavljeni - ili se prijavite, ili (ako niste registrovani), kliknite ovdje za registraciju.


ljubicasavic
28.02 - 09:51
Caoooo ljudi sta se cini!!!??

Miljana18
17.11 - 07:35
Ima li koga amazed

vida
08.04 - 13:25
! amazed

vida
25.02 - 08:43


vida
18.11 - 04:26
ima li kogaa odjee???:?


tijana
02.08 - 08:58

tijana
02.08 - 08:58
ima li koga?

Micy1
26.06 - 13:58
,................... ... nema nikoga -_- ne znam za sta sluzi ova pricaonica

Micy1
24.06 - 05:14
......

Micy1
23.06 - 11:12
hej menci je si li tu
ha


Najnovije aktivnosti u školi

April 2014

Nema događaja ovog mjeseca.

PUSČPSN

123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930Zdravo

Korisničko ime:

Lozinka:
Zapamti me

[ ]
[ ]