pan.jpg

Ponedjeljak, 01.09.2014.

Nova školska godina!

Nakon ljetnjeg raspusta za djecu, pred nama je nova školska godina. Sa nama su novi prvaci, a nastava se i ove godine odvija u matičnoj školi, kao i u područnim odjeljenjima u Perastu i Morinju.
I ove godine nastavljamo sa aktivnostima usmjerenim na održavanje što kvalitetnije komunikacije na svim nivoima. Jedna od novina je i omogućavanje roditeljima pristupa ocjenama i izostancima djeteta putem interneta.
Uskoro ćemo na stranicu postaviti i novi raspored časova, kao i termine konsultacija nastavnika sa roditeljima / starateljima.

Svim učenicima želimo puno uspjeha u nastavnoj godini koja je pred nama

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Nedjelja, 15.06.2014.

Surfuj pametno-Forum i I Genius takmičenje

Puna veličina
U Podgorici je u subotu 14.06, u hotelu ''Ramada'', održan „Osvoji internet, surfuj pametno" i međuškolsko takmičenje I Genius.III forum Učestvovalo je oko 400 učenika iz preko 70 škola, među kojima naša škola.

Skup je, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom za informacione tehnologije te Udruženjem roditelja Crne Gore i NVO „Fleka", oragnizovala Telenor fondacija.
Nastavnica Nataša Dendić je zajedno sa ambasadorom sigurnog intereneta Dušanom Odalovićem i takmičarima Momirom Savićem, Vidom Vuković i Jovanom Ristelić predstavljala našu školu na ovom takmičenju.

Iako nismo ušli u finale bilo nam je veoma interesantno i program je bio bogat i raznovrstan.  Pročitaj ostatak

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Subota, 14.06.2014.

Završetak nastavne 2013/2014 školske godine

Na veliko zadovoljstvo djece, uz graju, smijeh i happy časove učenici naše škole su 13. juna završili sa nastavnom 2013/2014. godinom.

Posle 36. radnih sedmica, četiri klasifikaciona perioda, dva raspusta, nebrojeno pročitanih knjiga, naučenih lekcija, pismenih i kontrolnih provjera znanja djeca su završila sa školom.
Plan i program naše škole je u potpunosti ispunjen i na zadovoljstvo svih nas priveden kraju.
Zadnji dan školske godine djeca su obradovala svoje razredne starješine slatkišima, poklonima i veselom muzikom.

Svim učenicima želimo lijep i veseo raspust!

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Subota, 14.06.2014.

Risanski makaruli 2014

Puna veličina
U petak, 13.06. naša škola je učestvovala na tradicionalnoj manifestaciji "Risanski makaruli" koja se već pet godina zaredom održava na centralnom risanskom trgu.

Ovaj lokalni događaj ima za cilj prezentaciju risanske kulture i običaja i u sklopu toga naša škola je imala svoj sto sa mjesnim specijalitetima koje su napravile naše kolege. Posebnu zahvalnost dugujemo i kuvarima iz Doma starih kao i roditeljima. Cilj našeg učestvovanja na ovoj manifestaciji je saradnja sa lokanlom zajednicom kao i osnaživanje veza učenika, nastavnika i roditelja.

Naša škola je i ove godine uspjela da sve organizuje i predstavi se u pravom svijetlu svim prisutnim građanima, prijateljima i posjetiocima. Za naš trud dobili smo specijalnu nagradu u vidu zahvalnice od udruženja "Žene Risna". A posebno mjesto su imali i naši učenici koji su posluživali za stolom zajedno sa nastavnicama.

Organ izatori su pripremili i prigodan progam u kojem je učestvovala i naša škola koji su dobili veliki aplauz za njihovu umješnost i simpatičnost kao i bivši đaci naše škole.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Petak, 13.06.2014.

Izlet na plažu Plavi horizonti

Puna veličina
Učenici V razreda proslavili su kraj nastavne godine na plaži Plavi horizonti u pratnji učiteljice Adrijane Krcunović i pedagogice Stojanke Pištinjat.

Riječ je o veoma uspješnoj i po mnogo čemu posebnoj generaciji, kako nam je rekla njihova učiteljica, od koje se rastaju ove godine.Treba napomenuti i to da saradnja sa roditeljima ovih učenika može poslužiti kao primjer dobrih parterskih odnosa na relaciji roditelji-škola i nadamo se da će tako biti i u buduće.
U organizaciji ovog izleta učestvovali su roditelji Aleksandra Dimitrijevski, Valentina Vulovoć, Marina Radović i Aleksandra Guveljić koji su od prvog dana i susreta sa učiteljicom bili njena podrška i hvala im na izuzetnoj saradnji.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Ponedjeljak, 09.06.2014.

Posjeta Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj

Puna veličina
U ponedeljak, 09. juna, učenici IV razreda naše škole su posjetili Dom za nezbrinutu djecu "Mladost" u Bijeloj.
Dramska sekcija ovog razreda je tom prilikom izvela igrokaz ,,O sreći,, i uspješno predstavila svoj rad. Učenici su se upoznali sa svojim vršnjacima i kratkotrajni boravak proveli u lijepom druženju.

Razmijenili smo naše ideje i dogovorili se o budućoj saradnji. Igrali smo se, pokazali našu predstavu i družili se sa djecom iz doma.

Naravno sve je organizovala njihova učiteljica Jelena Vukčević uz veliku pomoć vaspitača iz doma kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na saradnji i ukazanom povjerenju.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Ponedjeljak, 09.06.2014.

Savjetovanje za roditelje

U petak, 06.06, u prostorijama naše škole održano je predavanje za roditelje budućih đaka prvaka na temu "Priprema djeteta za polazak u školu".

Predavanje su održali pedagogica Slavka Mirković, učiteljice Adrijana Krcunović i Sanja Šofranac. Roditeljskom sastanku su prisustvovale i vaspitačica Biljana Mršić i pedagogica pripravnica Stojanka Pištinjat.
Roditelji su imali priliku da čuju kako se procjenjuje zrelost djeteta za školu, šta je potrebno da dijete zna prije polaska u školu kao i neke korisne savjete naših koleginica.

Nakon izlaganja roditelji su postavljali pitanja o polasku njihove djece u prvi razred škole.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Ponedjeljak, 09.06.2014.

Druženje područnih odjeljenja iz Morinja i Perasta

Puna veličina
Drugari iz Perasta su bili u posjetu drugarima iz Morinja u ponedeljak 09. 06. Zadatak nam je bio da napravimo mapu Morinja, suvenire u vidu tegli sa skoljkicama i razglednice. Sve to u cilju poboljsanja nase male turisticke ponude Morinja.
U pauzi su učenici imali i mini takmicenje u plesu i vjestinama improvizacije na zadatu pjesmu (kao vid razonode). Pošto su završili radove otisli su do lokalne poste gdje smo bili divno docekani.
Lijepili smo nasu turisticku mapu Morinja, postavili razglednice na stalak za prodaju, kao i tegle suvenire. Od prikupljenih para djeca su odlucila da ce kupiti nesto sto ce im trebati za skolu
.
Ovom posjetom saznali smo i sto se sve moze naci u jednoj posti i koje su njene djelatnosti. A poseban znacaj je bilo divno objasnjenje vrijednosti sakupljanja markica, koje nam je i naglasio nas Luka pa je bio i nagradjen vrijednim postanskim markicama.
Uz pomoć učitaljica Sanje Šofranac i Milice Samardžić i nastavnice engleskog Maje Dabović djeca su se divno provela i mnogo toga naučila.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Petak, 06.06.2014.

Prezentacija o ljekovitom bilju Risna

U četvrtak, 05.06, učenici V razreda su imali izuzetnu priliku da prisustvuju prezentaciji i predavanju koje su pripremile učenice VI razreda. Svrha ovog interesantnog časa je bila da se buduću šestaci upoznaju sa gradivom predmeta Priroda.
Samo predavanje u držale nastavnica Maja Vidović i učenice Jovanka Mršić,Jovana Risteljić i Anja Malešević.

Kroz ovaj interesantan čes učenici su se upoznali sa ljekovitim biljem u okolini Risna kao i sa temama koje će biti zastupljene u Planu i programu Prirode za VI razred. Učenice su spremile i modele biljaka, samo bilje kao i raznovrsne extrate koji se od njih dobijaju.
Na kraju predavanja učenici/ce su imale malu provjeru znanja u vidu kratkog kviza.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Utorak, 03.06.2014.

Posjeta savjetnice Ombudsmana našoj školi

Puna veličina
U sklopu projekta "Pišite ombudsmanu" koji sprovodi kancelarija Zaštitnik ljudkih prava i slobode Crne Gore-Ombudsman imali smo posebnu priliku da nam u posjetu dodje zamjenica ombudsmana Nevenka Stanković i savjetnica Duška Šljivančanin.

U utorak, 03.06, na času Građanskog vaspitanja smo razgovarali i diskutovali o dječijim pravima, problemima najmlađih i kako ih možemo riješiti. Naše gošće iz kancelarije crnogorskog Ombudsmana su sa djecom pričali i o stripu o dječijim pravima, popularnom Rokiju, i o tome koliko im je pomogao u njihovim malim životima.

Naši učenici su poslali veći broj pisama upućenih Ombudsmanu a nastavnica Nataša Dendić ih je uputila na pravu adresu. Takođe smo slali i stripove koji su učenici crtali na temu dječijih prava.
Posjeta je bila prijatna i korisna a nadamo se nastavku saradnje sa kancelarijom Ombudsmana u Crnoj Gori.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Srijeda, 28.05.2014.

Nacionalno testiranje 2014. godine

Puna veličina
Eksterno- interno testiranje je jedan od veoma bitnih načina koji se koriste za unapređivanje postignutog znanja i vještina učenika. Ovim testiranjem dobijamo uvid u trenutno stanje i probleme čitavog sistema obrazovanja naše zemlje a ovakva provjera znanja je jedan od modela koji se koristi za unapređivanje kvaliteta obrazovanja.

U svim osnovnim školama, na državnom nivou, je 15. i 16. maja održano nacionalno eksterno-interno testiranje za učenike na kraj prvog i drugog ciklusa (III i VI razreda) dok se eksterna provjera znanja na kraju trećeg perioda (IX razred) održava[b]26, 27. i 28. maja.[ /b]

Prva dva dana je održano testiranje iz maternjeg jezika, metematike i prvog stranog jezika dok je deveti razred polagao maternji jezik, matematiku i treći dan izborni predmet.
Ove godine školski koordinator testiranja je nastavnica Mirjana Kaluđerović a testiranje će se obaviti u prostorijama škole, zavisno od predmeta, u trajanju od 45 minuta i 70 minuta.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Ponedjeljak, 26.05.2014.

Takmičenje iz prve pomoći

Puna veličina
U subotu, 24. maja, učenici VIII i IX razreda su išli na takmičenje iz prve pomoći.

U prostorijama Crvenog krsta Kotor u Škaljarima je održano takmičenje i sve škole iz Kotora su imale svoje predstavnike. Učenici su bili podijeljeni u sedam grupa po šest učenika a iz naše škole su išle nastavnice Maja Vidović i Mirjana Kaluđerović sa šestočlanom ekipom takmičara.
Takmičenj e je bilo interesantno i poučno a nastavnica Mirjana je bila uključena u jednu od takmičarskih zadataka.

Na kraju rezultati su bili odlični i naša ekipa je osvojila treće mjesto. Dobili smo medalju i zahvalnicu za učešće na ovom takmičenju.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Srijeda, 21.05.2014.

Proslava polumature generacije 2013/2014.

Puna veličina
Učenici devetog razreda su u utorak, 2o.05. proslavili završetak osnovnog školovanja na polumaturskoj večeri koja je održana u restoranu "Hipnos" u Risnu.

Proslavi je prethodila šetnja polumaturanata Risnom, gdje ih je pozdravio veliki broj sugrađana. Proslavi su prisustvovali i nastavnici i direktor škole, a naši najstariji učenici su još jednom pokazali da smo na njih s pravom ponosni.

Škola je ispratila jednu zaista uspješnu generaciju koja će nam u sjećanju ostati prije svega po izuzetnoj angažovanosti u svim događanjima u školi i lokalnoj zajednici, ali i po zajedništvu i slozi.

Želimo im puno sreće u nastavku školovanja, i prijatan ljetnji odmor

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Utorak, 20.05.2014.

Proslava IX razreda

Puna veličina
Učenici IX razreda su danas proslavili završetak svog osnovnog školovanja.

Uz prisustvo nastavnika i učenika su pripremili iznenađenje njihovoj razrednoj Tanji Rotković a nakon toga je usledila zakuska uz muziku i veselje i poneku suzu.

Na neobičan i kreativan način, ukrasivši pod učionice maštovitim dekoracijama, učenici su se zahvalili razrednoj i kolektivu škole na svemu što su doživjeli tokom svog školovanja.

Želimo im sretan i uspiješan nastavak školovanja i da u daljem životu budu dobri i vrijedni kao što su bili kod nas.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Ponedjeljak, 19.05.2014.

Akcija prikupljanja pomoći ugroženima u Srbiji i Bosni i Hercegovini

Srestva za higijenu (vlažne maramice, pelene) i prehrambene namirnice ( isključivo konzervirana hrana, hrana za bebe i mlijeko u prahu) potrebno je donijeti u školu u utorak, 20.05. kada ćemo prikupljenu pomoć dostaviti opštinskom Crvenom krstu.Akciju nastavljamo i naredne sedmice, nakon praznika.

 • verzija za štampu Pošaljite e-mail: Kreirajte PDF od ove novosti
Idi na stranicu  1 2 3 ...... 16 17 18Video galerija

Top lista

Pričaonica

Za postavljanje poruka morate biti prijavljeni - ili se prijavite, ili (ako niste registrovani), kliknite ovdje za registraciju.


ljubicasavic
28.02 - 09:51
Caoooo ljudi sta se cini!!!??

Miljana18
17.11 - 07:35
Ima li koga amazed

vida
08.04 - 13:25
! amazed

vida
25.02 - 08:43


vida
18.11 - 04:26
ima li kogaa odjee???:?


tijana
02.08 - 08:58

tijana
02.08 - 08:58
ima li koga?

Micy1
26.06 - 13:58
,................... ... nema nikoga -_- ne znam za sta sluzi ova pricaonica

Micy1
24.06 - 05:14
......

Micy1
23.06 - 11:12
hej menci je si li tu
ha


Najava događaja

Nema najava

Linkovi

Slučajan izbor albuma

ENO Tree Planting Day u Risnu
Škola - ENO Tree Planting Day u Risnu
Fotografije: 100
Sadnja platana
Škola - Sadnja platana
Fotografije: 34

Najnovije aktivnosti u školi

Septembar 2014

Nema događaja ovog mjeseca.

PUSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Zdravo

Korisničko ime:

Lozinka:
Zapamti me

[ ]
[ ]