+382 32 371 451 skola@os-vdrobnjakovic.edu.me
SEECEL Konferencija U Šibeniku

SEECEL konferencija u Šibeniku

Tim naše škole učestvovao je na 2. SEECEL Preduzetničkom kampu, međunarodnoj konferenciji koja je je u organizaciji Centra za razvoj preduzetničkog učenja zemalja jugoistočne Evrope, održana od 17. do 19. oktobra u u Šibeniku, Hrvatska.
 
U Šibeniku su dostignuća naše škole predstavili učenica Milana Dimitrijevski, nastavnice Sunčica Radović, Aleksandra Ćorović, Marija Todorović i Svetlana Nedić, kao i direktor škole Dragutin Šćekić.
Konferenciji je prisustvovalo preko 450 učesnika, predstavnika obrazovnih ustanova (škola i fakulteta) zemalja Jugoistočne evrope predstavnici krovnih obrazovnih institucija, kreatori obratzovnbe politike, predstavnici vlada država članica, renomirani stručnjaci i izaslanici Evropskih institucija.
 
U plenarnom dijelu konferencije, direktor naše škole je u okviru panel diskusije imao izlaganje na temu „Uloga škole u razvijanju preduzetničke kulture“.
 
SEEECEL mrežu čini 180 partnerskih obrazovnih ustanova iz osam država regiona, a naša škola je kao tada najmanja ustanova u projekat uključena 2011. godine.
 
Aktivnosti i rezultate tokom faze strateškog pilotiranja 2014/15, predstavili smo i na štandu koji je izazvao veliko interesovanje.
SEECEL mreži od 2014.godine Crnu Goru veoma uspješno predstavljaju i OŠ „Njegoš“ iz Kotora i gimnazija Kotor, kao i škole i fakulteti iz Podgorice, Bara, Nikšića, Plava, Danilovgrada…